Sve naše ekipe nalaze se trenutno na terenu.   Molimo za razumijevanje što se naši prioriteti u ovoj specifičnoj situaciji moraju prilagoditi.    Postoji mogućnost da se naše vrijeme odaziva produži. Hvala.

OZONE CLEANING TECHNOLOGY

SAVJETI

Kako bi spriječili da se razočarate u efikasnost ozona koji je najefikasnije sredstvo za sterilizaciju obratite pažnju na sljedeće:

Ozon stvaraju mali kućni uređaji koji se prodaju na tržištu kao razni ionizatori zraka, pročišćivači i slično, te se u njihovim prospektima nalaze podaci da ti isti uređaji “steriliziraju”, “dezinficiraju”, “purificiraju”, “ozdravljaju” i slično.

Istina je da neki od njih stvaraju negativne ione koji su poželjni a samim procesom ionizacije zraka stvaraju i ozon. Da bi takvi uređaji mogli biti pušteni u prodaju kao roba široke potrošnje, moraju zadovoljavati propisane norme. Propisane dozvoljene koncentracije ozona koje takvi uređaji ispuštaju su daleko niže od koncentracija potrebnih za dezinfekciju i bilo kakvo djelovanje na patogene organizme.

Isto vrijedi i za razne pročišćivače ili purifikatore takozvane, ozonatore vode.
Također na tržištu postoje jeftini uređaji sumnjive kvalitete, porijekla iz dalekoistočnih zemalja, koji se deklariraju kao “profesionalni” ili “učinkoviti” što je vrlo upitno. Imajte u vidu da su efikasni i profesionalni uređaji sa razlogom u pravilu 20 do 30 puta skuplji od gore navedenih uređaja za iste navedene karakteristike.

Bez obzira na uređaj, nikako ne preporučujemo bilo kakvo korištenje za osobne potrebe takvih uređaja bez prethodne konzultacije sa relevantnim stručnjacima a pogotovo ne njihovu upotrebu bez prethodnog mjerenja kalibriranim uređajima.
Uvijek koristite usluge i uređaje specijaliziranih proizvođača.
Everest-science ne prodaje prijenosne uređaje (ozon generatore) na EU tržištu , već isključivo vrši usluge dezinfekcije i purifikacije putem ovlaštenih partnera i educiranog osoblja.

Ozonoterapija je vrlo efikasna metoda korištenja ozona u medicini. Pojavom sve jeftinijih uređaja postala je pristupačna svima. Koliko god je ozon koristan, isto toliko, predstavlja stvarnu opasnost od ozbiljnog narušavanja zdravlja.

Ukoliko ste zainteresirani za takvu vrstu terapije nikako se sami ne upuštajte u tretmane bez konzultacije sa liječnikom ili terapeutom kojem osobno vjerujete. Prepustite to stručnim ljudima i svakako se prije toga dobro informirajte.

Everest science se NE bavi upotrebom ozona u medicinske svrhe.
Internet nam danas koristi za pristup informacijama i zabavu. Informacije su vrlo lako dostupne ali, jesu li sve istinite? Ponekad je potrebno uložiti dodatne napore da bi se dobio bolji uvid u određenu tematiku. Postoje mnoga “službena” tumačenja pa tako i ozona. Pogledajte stranice raznih enciklopedija i uvidjeti ćete da je spominjan uglavnom u negativnom kontekstu bez obzira što su profesionalna praksa, mnoga naučna i medicinska istraživanja, došla do nešto drugačijih rezultata.

+385 91 722 63 95